Uitvoerenden

Collegium Musicum Hornense

De koormuziek in de serie Abendmusiken wordt uitgevoerd door het Collegium Musicum Hornense.

Dit projectkoor bestaat uit 20-25 zangers die een ruime koorervaring hebben en beschikken over geschoolde stemmen.

Omdat het koor slechts tweemaal repeteert voor het concert, moeten de zangers in staat zijn om thuis te studeren. De vrijdagavond voorafgaande aan het concert repeteert het koor in de Oosterkerk. Op de zaterdagmiddag is de generale repetitie met het orkest, waarna om 17.00u het concert plaatsvindt.

Vanuit de professionaliteit van de koorleden is het mogelijk volgens dit concept een concert voor te bereiden en uit te voeren.

Cappella Horna

De instrumentale begeleiding van de koorwerken is in handen van het barokorkest Cappella Horna.

Dit ensemble bestaat uit 10-15 musici die professioneel of op hoog amateurniveau zijn geschoold.

Vaste kern vormt een strijkersgroep bestaande uit 1e en 2e violen, 1e en 2e altviolen, een cello en een contrabas, aangevuld met hobo's, een fagot en een (kist)orgel of klavecimbel.

Capella Horna repeteert, evenals het koor, tweemaal: een orkestrepetitie op de zaterdagmiddag met aansluitend de generale repetitie met het koor.

Concertmeester is Frank Heerze.

Organisten

Voor uitvoering van de orgelwerken worden gerenommeerde organisten aangetrokken die vanuit hun deskundigheid, samen met dirigent Harry Toebes, de programmering van de orgelwerken bepalen.

Hein Hof (Amersfoort), Aad van der Hoeven (Rotterdam), Henk Trommel (Kudelstaart) en Dirk Out (Haarlem) zijn regelmatig in de programmering opgenomen.

Dirigent

Het Collegium Musicum Hornense en Cappella Horna staan onder leiding van dirigent Harry Toebes uit Hoorn.

Hij is tevens organist van de Oosterkerk, waar de Nederlands Gereformeerde kerk van Hoorn haar diensten houdt, en van de Nederlands Hervormde kerk te Venhuizen.